perjantai 31. elokuuta 2012

Punainen


Aamupäivän väri oli punainen.
Postista tuli eilen ja tänään kummallekin lapsista jotain punaista. Leikittiin aamulla parvekkeella kuivuvien pyykkien seassa.
Tänään on taas kirjastopäivä. Oon iloinen kun oon voinut käyttää vaippoja pullollaan olevan käsilaukun sijaan tuota pientä punaista.
Muistan kun lapsena mentiin jonoon ja äiti antoi jokaiselle ruokalusikalla Sana-Solia.
Aloitin merkitseen syömiset ruokapäiväkirjaan. Herkkulakko. Se on helppo aloittaa alkusyksystä kun on niin paljon kaikkea terveellistä hyvää helposti saatavilla. Omenoita, porkkanoita jne. Makeanhimoon syön tytön mangopiltin. Hyvin tepsii.
Oon keräilijä :p. Se näkyy myös teehyllyllä. Siellä on kymmenittäin teepaketteja ja vielä useampaa teelajia. Suosikkeja on Clipperit. Teetä voi mennä litra päivässä.Postipoika toi tänään kirjeen. Kotipalapelin Rillan ompeleman mekon. On se Rilla vaan erikätevä emäntä! Mun oma kone sutii vaan joko paikoillaan tai menee taaksepäin. Mutta lisää mekkoja ois saatava pitkähihasina näin syksyä ja talvea kohti mentäessä.
Ei kai se auta ku soittaa tädille että voiko tuolle koneelle ite tehdä jotain vai raahata vanha husqvarna huoltoon. Se ei ois kyllä huono vaihtoehto muutenkaan.

En tiiä kumpi on enemmän mielissään mekosta, äiti vai tyttö. I:stä tulee kyllä mieleen nyt niin Pikku Myy. Kiitos mekon "pakertajalle" isosti!! Se on ihana <3.

Kirjastossa käynnit lisääntyy syksyä kohti mennessä. Lapset viihtyy myös tuolla meidän naapurikirjastossa joka on tosi pieni. Itse rakastan kirjastoja. Kahden viikon aikana olen lukenut neljä kirjaa. Pitkästä aikaa.

Meidän talon ylimmästä kerroksesta näkee kauas. Helsinkiin asti.
Kärsin korkeanpaikankammosta ihan kunnolla, mutta kävin kuitenkin taas kuvaamassa siellä. Olispa meilläkin sellaiset näköalat! Kaipaan ikkunoiden taakse ilmaa ja pitkiä etäisyyksiä.
Viime syksynä otin kaveriksi vanhemman lapsista, nyt mukana oli pikkusiskonsa.

torstai 30. elokuuta 2012Wow!
Olihan se kokemus. Eikä paljon pyörinyt kotiasiat mielessä, joskuskaan. Ne kun tuppaa pyörii mielessä vaikka joskus pääsiskin vapaalle. Nyt on synttärilahjalippu käytetty.

maanantai 27. elokuuta 2012

Etanapostin onnellinen vastaanottaja
N sai tänään postia ihastukseltaan B:ltä.
Kutsu kaverisynttäreille pirkanmaalle ja tarrakerhokirje. Voi onnellisen pojan ilmettä!
Sanoi että kirje tuli B:ltä, mutta sukunimeksi sanoi meidän sukunimen... Pari viikkoa sitten poika tuli mun luo leveä virne kasvoillaan ja ilmoitti mulle menevänsä naimisiin tämän tytön kanssa. Nyt tuli hyvä syy nähdä taas pitkästä aikaa :).

N on selvästi kaivannut kavereitaan viime aikoina paljon. Joka päivä puheissa vilahtaa joku kaukainen kaveri. Eilen serkkutyttö E oli mielessä ja N puheli auton ikkunasta meidän parkkipaikkoja katsellessa että "E ei oo enää tuolla.".
Niin ne pikaiset asuntovaunulla pihassa käynnitkin jää mieleen vaikka sekin oli jo alkukesästä. Terveisiä E:lle ja kumppaneille :)!Jokaisen illan ilo.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Lastenhuoneen huvipuisto

Tenavat sai tuon aikaan sillä aikaa kun tein ruokaa. Siellä on huvipuisto johon ei saa koskea. Jopa patjat on otettu sängyistä. Nostan hattua ja sanon että onpa tehokasta!
Pelkästään huoneeseen katsominen saa mut haukottelemaan ja haluamaan päiväunille.
Tyttö kukku yöllä säännöllisen epäsäännöllisesti ja yhdessäkin vaiheessa lähes kaksi tuntia putkeen. Hehkui kuumana ja herätti myös veljensä. Mies luovutti jossain vaiheessa ja meni lastenhuoneen sohvalle nukkumaan, kun me vallattiin parisänky. Aamulla toivoin että lapsissa ois joku nappi josta sais uniasennon silleen soppelisti tarpeen vaatiessa.

Likka on tänään taas ärsytysyliherkkä, mistä luulen veljensä vaan innostuvan. Enkä varmasti oo väärässä. Mies lähti aamulla työreissuun ja mulla alkaa pää leviämään tähän sisäilmaan. Ehkä kuitenkin kaivan tuplarattaat parvekkeelta ja kipasen k-supermarkettiin hamstraamaan euron hedelmäkiloja.
Inhoan tätä oloa kun tuntuu että pää sakkaa ja sumuttaa.

Nyt iso kuppi teetä ja kirja käteen hetkeksi. Ajatukset pieneen lankakauppaan.