maanantai 9. heinäkuuta 2012
Reissupäivä nro. 8. Keskiviikko meni lähinnä autossa.

Aamulla oli ihana herätä naantalin auringon paistaessa täydeltä terältä. Mielettömän kaunis ilma!
Nyt jälkiviisaana ois ehkä voinut viettää siellä kävellenkin aikaa. Vanhakaupunki oli ihana mutta turisteja täynnä nyt. Kuviakin ois voinut ottaa. Päätettiin jatkaa matkaa rengastielle, mutta mies ei sitten jostain syystä oikein innostunutkaan enään ja alkoi mennä säätämiseksi.

Lähdettiin siis kohti Rymättylää. Käytiin siellä ja Röölässä. Röölässä pysähdyttiin hetkeksi ja käytiin sen jälkeen pyörähtämässä lauttarannassa. Rymättylän uimaranta oli pieni joten sinne ei jääty vaan etsittiin parempaa paikkaa. Tuolla kallioisella rannikolla niitä nyt ei kauheesti ollut joten ihasteltiin vaan maisemia auton ikkunoista suurimmaks osaksi.

Pysähdyttiin ostamaan tien varrelta loimulohta ja mansikoita. Ah! Voisin syödä kalaa joka päivä jos ois mahdollisuus. Mua ei haittais jos mies harrastais kalastusta... :P
Sen jälkeen mentiin hetkeksi jonnekin rymättylän pikkutielle ja etsittiin ranta. Pysähdyttiin hetki siellä ja jatkettiin matkaa.
Naantalissa ois ollut kivat rannat mutta koska asuntoauto oli huono parkkeerata mihinkään niin jatkettiin matkaa Turkuun.

Mutta mikäs tuolla ajellessa hienoissa maisemissa!

Annettiin periksi ei camping -alueita -päätökselle ja ajeltiin Ruissalo campingiin.
Ihana paikka :).
Ilmoittautuessa jätettiin auto parin metrin päähän ja lapset istumaan kahdestaan tuoleihinsa (virhe! Pitkän autossaistumisen jälkeen..) pariksi minuutiksi. Mies kävi vielä väliin katsomassa että kaikki on ok.
Tullessa sisältä kuului mieletön kirkuminen ja paniikki. Isla huusi hysteerisenä kun N veti sitä kaikin voimin hiuksista. Kummallakin oli Islan hiuksia käsissä. Ikinä en oo kuullut I:n huutavan tuolla tavalla. Otin tytön heti syliin ja jätin sen omalle penkilleni hetkeksi kun kävin räyhäämässä isoveljelle. Isla näytti olevan ihan shokissa ja jäi kirkumaan mun penkille täyttä huutoa. Ajettiin lähelle leiriytymispaikkaan ja hyssytin tyttöä sylissä. N pyysi anteeksi, silitti ja pussas ja pian ne jo leikkikin taas kahden.
T pystytti leirin ja itse laitoin auton sisällä paikkoja kuntoon ja syöntiä, uintia ja yötä varten valmiiksi. Lapset juoksi nurmikolla ja kaikki oli vielä loistavasti. T:n laittaessa pallogrilliä valmiiksi N kävi siinä härppimässä välillä. Otti ritilän käteen ja laitto pois kun kiellettiin. Mun ollessa sisällä hakemassa ruokia mies grillas lasten kans... pian sieltä kuuluikin vanhemman huuto ja itku. Mies oli sen verran poistunut grillin luota että nosti nuoremman istumaan tuolille. Vanhempi oli siinä välissä mennyt ja tarttunut tulikuumaan grilliritilään.

Ilta menikin sitten käsiä liotellessa vedessä, lohdutellessa ja lääkitessä. Päivystysreissuksi meni ja apteekin kautta takas leirintäalueelle. Poika itki itse lääkäriä. Nyt pitäis käydä näyttää  nuo päivystyksessä tarkituksessa.

2 kommenttia:

Kommentit piristävät, kiitos! :)