sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Tänäänkin on hyvä päivä


On tullut mietittyä blogeja. Sitä minkä kuvan ne antaa ihmisten elämästä.
Kaikkihan sen tietää että se on vain pintaa. Joskus raapaisu syvemmältäkin. Kuitenkin niin vähän kertojan elämästä.

Vaikka kuinka tänne laittaisi kauniita hetkiä talteen, niin se ei poista sitä tosiasiaa että niin monesti elämä on huolia täynnä. Niitä riittäisi jaettavaksi asti.
Muistan kun au pair -perheeni äiti sanoi minulle: "Sinullahan ei huolia vielä tuossa iässä ole. Ei mitään vakavaa murehdittavaa.". Olikohan kyse siitä kun ei koko ajan hymyilyttänyt.
Miten väärässä hän olikaan. Niitä nimittäin oli enemmän kuin sen ikäisellä olisi pitänyt. Enemmän kuin kukaan tarvisi elämänsä aikana.
Kuitenkaan murehtimalla ei asiat parane. Mieluummin suljen ne asiat mielestäni ja puran ne vaikka terapeutille tai ystäville puhelimessa.

Joku päivä tulen lukemaan näitä kirjoituksiani uudelleen. Silloin en halua lukea tappeluista miehen kanssa tai siitä että halusin myydä lapset naapuriin. Jos niitä haluan muistella, otan käteeni päiväkirjan.
Haluan kaivaa nuo kaikki hyvät muistot esiin kun tuntuu että tässä elämässä ei ole mitään järkeä. Kun mietin että ollaanko me koskaan oltukaan rakastuneita tai onnellisia. Niitäkin hetkiä on ollut.

Silti, elämä on niin kaunista kuin sen haluaa nähdä. Onni on pieniä asioita.
Tänään se on viileä ja kostean utuinen ilma, lehtien värittämä maa, loppuun poltetut kynttilät ja eilisen tiskit pöydällä muistuttamassa vieraista. Iso kuppi lämmintä teetä, lautapelejä, uusi elämää nähnyt pöytä muutamalla kympillä kierrätyskeskuksesta, lapsi joka puhuu parin sanan lauseita, haikea puristus rinnassa ilman tunnistettavaa syytä, villasukat ja mekko, purjelaivojen kuvat seinällä.
Ja olen onnellinen ikävästäkin. Se kertoo että minulla on jossain ystäviä ja ihania ihmisiä joita ikävöidä välillä niin että tekee kipeää.

9 kommenttia:

 1. Osuvasti kymppiin kirjoitit!!!!

  VastaaPoista
 2. Osuvasti kymppiin kirjoitit!!!!

  VastaaPoista
 3. Hyvin kirjotettu! Asian ytimessä. Olipas mukava nähä, harmi ku ei su enää ehritty tehrä mithän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjotteleeko siellä K ;). No niimpä. Mulla oli kyllä sunnuntaina pitkästä aikaa sellanen olo et ei oo mikään tarvekkaan tehdä mitään. Se on harvinaista se. Mut teitä ois kyllä mielellään nähny lisää. Onneks kerkesitte käymään ja tulitte vesisateesta huolimatta meiän kaa lintsille.
   Mut mehän nähään tuossa muutaman viikon päästä mökkeilyn merkeissä vai hä? :) mä niin ootan!

   Poista
 4. Vähä alko arveluttaan ku tuli vettä niin kaatamalla mut eipä tuo haitannu:)se mökkijuttu on kyllä tosi jees, just sopiva marraskuussa kaiken pimeyden keskellä. Sitte TAAS nähhään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä :) kiva ku on jotai mitä oottaa!

   Poista

Kommentit piristävät, kiitos! :)