perjantai 8. helmikuuta 2013

PerjantaiOlkkari on saanut uusia tuulia sisustukseen pari viikkoa sitten. Lasten sählymaalit, jotka viihtyy näköjään ennemmin täällä kuin lastenhuoneessa. I on maalissa ja isoveli tuulettelee sisään menneitä maaleja. Ja väliin niihin potkitaan jalkapalloa kummeilta saadut jalkapallosukat jaloissa.
En malta odottaa lumen sulamista ja sitä että koko perheellä (ja myös ystävien kans) kirmataan kohti vihreitä kenttiä jalkapallon ja rugby-pallon kans. Niitä hyviä puolia lasten kasvamisessa.

Tänään ei äidin tarvinut tyhjentää astianpesukonetta. Kiitos pienten apureiden. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla mietin, kun tein ruokaa ja lapset pysyi poissa tieltä. Kaikki meni oikeille paikoilleen.

Jes, mun yrtit on vielä hengissä ja jopa kasvaa! Oi tätä onnen määrää. Kevättä odotellessa!

Kokeilin ensimmäistä kertaa soijarouhetta jauhelihan sijaan. Hyvin uppos!
Jälkkäriksi napsin muutaman merkkarin ja lapsille annoin paahdettuja auringonkukansiemeniä. Reilu.
12 merkkarin jälkeen vaihdoin itsekin siemeniin.

Lumen tuloa ei voi estää. Hyvä kun näkee tien toisen puolen puita välillä kun lunta tulee taivaan täydeltä.
Eilen kolasin pihan ja tänään taitaa olla miehen vuoro. Mun jalat ei toimi tänään yhtään ylimääräisiä.
Alkaa riittämään tämä harmaus ja ikuiset pilviverhot auringon edessä.

Nyt venyttelyä ja leffa. Kunhan mies tulee töistä niin kauppareissu kutsuu. Jääkaappi huutaa melkein ei oota.
Viikonloppuna Asta-messuille. Mies on siellä koko viikonlopun firman pisteessä.

Ihanaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Arki kuulostaa tässä niin hienolta :)
  Ja syökö teidän murut oikeasti kukkakaalia ja parsakaalia?
  Onnekas olet!

  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva :) Vaikka mä vähän ajattelin tuleekohan tästä postauksesta valitus harmaudesta.

   Joo ne syö niitä. Varsinkin tuo nuorempi. Nuorempi tykkää enemmän parsakaalista ja vanhempi kukkakaalista. Vauvasta asti oon koittanu sinnikkäästi opettaa kaikkiruokaseksi. Tosin vanhempi lapsista nyt rupee väliin vähän vastustaa ja nuorempi oli niiiiin kranttu vauvana ja vielä hetki sitten. Nyt menee melkein mikä vain alas.

   Kun vaan mieskin söis samaa kun me niin hyvin menis! :D Mä en vaan oo keksiny miten tuo vanha koira oppis uusia temppuja. Ruokavalio sillä on ihan kuralla ja viimeks eilen illalla ukkokullan hiuksia leikatessa pajatin sille sen syömisistä.
   Musta on tulossa melkonen tiukkis ruokailun ja syömisten suhteen varsinkin nyt kun on jo energiaakin enemmän. Ennen lapsia olin tosi tiukka asian suhteen ja vielä kun isoveli oli reilu vuoden ikäinen.
   Mies taas korvais lapsille pitkiä työpäiviään mielellään uusilla leluilla ja karkeilla vaikka joka päivä. Ja aina palkinnoksi antais karkkia. :D mur!
   Turhauttavaa :P

   Syötän lapsille myös sellasia ruokia mitä ei itse söis ihan heti vaikka olis hyväkin.
   Oon nyt jättänyt pois ihan kaikki sokerijogurtit lapsilta(korvaan ne rahka+piltti-sekoituksella) ja muutenkin tehny tosi ison ryhtiliikkeen siihen miten ne ja miten ja mitä itse syö.
   Puolet lautasesta kasviksia aina jne.

   Näin yks päivä kaupassa naisen korkeintaan ala-asteikäisen poikansa kanssa. Pojalla oli kourat täynnä karkkeja ja ylipainoa tosi paljon. Se vahvisti omia valintoja entisestään ja edelleenki oon miettiny sitä kuin järkyttyny olin.
   Mä en vaan voi ymmärtää miten niin nuoren lapsen voi päästää siihen kuntoon?

   Tulipa pitkä sepostus. Voisin jauhaa näistä jutuista vaikka kuin paljo :).

   Samoin sinne hyvää viikonloppua! Nyt VOF! :)

   Poista
 2. Ihanaa kun teidän muksut on noin kaikkiruokaisia, minä tappelen päivittäin pienimpien kanssa kun mikään ei tunnu kelpaavan. Meillä tänä aamuna -17 pakkasta ja koko päivän on ollut mahtava auringonpaiste. Liikunta jäi kuitenkin tältä päivältä. Jos huomenna....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä muistanki että teillä on vähemmän kaikkiruokasia pienimmät. Sama oli I:n kans aiemmin. Ihan kamalaa ku keksimällä keksi tekemistä. Oli melkein ihan sama mitä tyttö söi kunhan söi.
   Mä jätin ihan suosiolla ja hyvällä omalla tunnolla tän päivän liikunnat mielestä pois ja lepäilen jalat kohti kattoa :). Mukava olo kun ei oo takaraivossa olo että pitäis tehdä jotain kun edellinen kerta tuntuu vielä kropassa.
   Oi paistaispa täälläki aurinko!! <3

   Hyvää viikonloppua! :)

   Poista
 3. Ihanat nuo keittiön verhot. Lapsista on kyllä tosi paljon apua kotihommissa,jos niiden antaa vaan tehdä! Meillä on väliin tappelua,kuka SAA tyhjentää ja täyttää tiskarin! :) Ihana kun lapsetki syö kasviksia yms. Meillä syö kaikki muut paitsi tuo isoin poika ;) ei aina oikein välitä kaikista mun sekoituksista. Vaikkakin joskus kun saan sen maistamaan,niin kuuluukin "ompa hyvää!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kans, toi piristystä sinne. Ostin olkkariin viime keväänä nuo.
   Meillä tais olla eka kerta kun annoin lasten tyhjentää koneen :). Joo, N kans rupee väliin nyt ryppyilemään et ei kaikesta tykkää (koska iskäkään ei syö :S).
   Nehän on hyvää!

   Poista

Kommentit piristävät, kiitos! :)