lauantai 1. joulukuuta 2012

JoulukuuTänään käytiin eräällä koululla joulutapahtumassa.
Ostin itselleni ihanan pronssikorun joululahjaksi ;). Sieltä olis löytynyt vaikka mitä, mutta rahaa ei tajunnut ottaa mukaan.
Mentiin vain katsomaan pojan kummitätiä ja joulupukkia. Mun olis pitänyt ottaa kuva I:n ilmeestä joulupukin kävellessä I:tä kohden ja ojentaessa kättään tervehtiäkseen. Suu pyöreenä tuijotti että mikä ihmeen kummajainen tuo on!

Sen jälkeen onkin vain syöty, pulkkailtu, syöty, seurattu Talentin finaali ja saunottu.
En malttais mennä nukkumaan. Ihana istua vilttiin kääriytyneenä, kuunnella jouluradioa, nauttia siististä ja tunnelmallisesta kodista. Lumi tekee maailmastakin paljon pehmeämmän. Rakastan pakkassäätä kun on oikeat varusteet!

Mulle on ehkä iskenyt blogien ansiosta joulukalenteriähky. Ja ihmetys. En vain ymmärrä sitä, että minkä takia joulukuun jokainen päivä pitäis saada jotain pientä kivaa tavaraa. Jouluna niitä tulee monesti liikaakin.
Meillä joulukalentereina on ihan perussuklaakalenterit ja sitten jokaiselle päivälle mun runonyritysviritys. Ei mun omaa tyyliä ollenkaan, mutta ehkä lapsille hauskempi ja ymmärrettävämpi. Osa on jo kirjoitettuina (viime yönä :D se kuuluisa viimetippa), loppuihin tyyli voi ehkä muuttua.
Lisäksi on pieni laatikko mihin tuo päivän runo tulee. Sen mukaan tulee joka päivälle jotain pientä kivaa jouluista tekemistä. Joulupukillekin on kirjoittamatta kirjeet...

On ensimmäinen päivä joulukuun,
näetkö jo tonttuja alla puun.
Ne kirjeitä hakee ja kurkistaa, 
kuka kiltisti joulua odottaa.
Aika on aloittaa kalenteri,
sen jokainen luukku on ylläri. 
Joka päivä yhden vain avata saa,
muihin luukkuihin ei saa kurkistaa.

Hauskaa joulunodotusta!

2 kommenttia:

 1. Meillä mummi hoitaa lapsukaisten joulukalentereiden tekemisen. "Kaupan kalenterit" saavat itse valita, niihin suklaisiinhan nuo sitten päätyivät.

  Kiva tuollainen loru/runokalenteri.

  Mukavaa jouluodotusta teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Mä mietin ensin sitä muumikalenteria mut en nähny järkeväks ostaa kummallekin omaa ja koska joka toinen päivä ne ei malttais olla avaamatta luukkua niin jätin välistä.
   Ehkä tuo muuttokin sai mut tavaraähkyyn :D ja vaikutti osaltaan siihen että ei kiitos tavarakalentereita meille. Ja joulunakin vain vähän lahjoja. Lelujakin on jo vaikka muille jakaa, vaikka joskus ennen lapsia vannoin et meille tulee vaan puuleluja ;) saavat leikkiä käpylehmillä etteivät totu tavarapaljouteen... mut kuinkas sitten kävikään.

   Mukavaa ja tunnelmallista joulunodotusta myös teille!

   Poista

Kommentit piristävät, kiitos! :)