torstai 21. helmikuuta 2013

Se kulkee suvussaInnostus kuvaamiseen.
Haaveilen jokaisen suvun kuvausta rakastavan kuvauspotreteista. Kuvaaja kuvaajana ja kuvattavana. Meniköhän oikein. Mentäis varmaan mettään montaki kertaa... tai lintutornille.

Sain itse oman ekan kameran syntymäpäivälahjaksi ala-asteella. 10-11 -vuotiaana. Filmikamera. Edelleen löytyy rullia joita ei ole teetetty.
Oma lapsi aloittaa näköjään vähän aiemmin. Vähän väliä näen N:n kamera kädessä. Aina kun löytää sen jostakin lipaston päältä.

En oo kuvauksen teknisestä puolesta niinkään kiinnostunut, vaan kuvaan fiilispohjalta olkoon ne millä asetuksilla otettuja vaan. Säätää osaan jonkun verran ja ne oon oppinut ihan vain kokeilemalla. Automaattiasetuksia käytän harvoin.
En myöskään oikeastaan koskaan asettele mitään erikseen kuviin. Otan kuvia arkisinkin koko ajan ja asioista jotka ilahduttaa ja jotka haluan muistaa.

Tykkään kun on joku toinenkin joka kuvaa tätä arkea. Ihan eri vinkkelistä. Aika monta kuvaa tuolla pikkukameralla onkin pienestä suusta ja pikkusiskon poseerauksista. Niillä on ihan selvä roolijako näemmä.
Hauskaa päästä näkemään tätä eloa lapsen silmin. Mihin se lapsi kiinnittää huomion ja mitkä kokee kuvaamisen arvoisiksi.

6 kommenttia:

 1. Suvun yhteinen leiri teemalla Valokuvaus :) joko heti ensi kesänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään vaan! :) Ei haittais ollenkaan. Ryhmässä vois kysellä lisää :)

   Poista
 2. Ihana pieni kuvaaja <3 Meillä lapset tykkää mun puhelimella ottaa kuvia mutta voishan niille antaa tuon pienen digikameranki kyllä. Ois kiva nähä mitä ne sillä räpsii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Anna ihmeessä kamera niille! Mun oli tarkotus ostaa kamera lasten käyttöön ku N oli jotain alle 2v. Ja sitä ennen olin kauan suunnitellu. Mut nyt vasta oon uskaltanu antaa kameran ku T osti meille tuon samsungin.
   I ottaa kan kuvia mut sillä meinaa olla puolessa kuvista lähikuva sormista ;) ja koko kamera ihan tahmanen :D. Mut tulee siltäki kunnon kuviaki! Tänään oikeestaan vasta eka kertaa sai kunnolla kuvata.

   Poista

Kommentit piristävät, kiitos! :)