torstai 20. syyskuuta 2012

Suku lukuina"Joko ootte käyny mummun luona?"

Mietinpä tässä mummolla käydessä että miten noin pienestä ja hauraan näköisestä naisesta voikin olla lähtösin niin iso lauma sukua. Eihän se tosin oo synnyttäny ku 13 lasta ;) ei kaikkia siis.
Sillä on kaikkien merkkipäivät kalenterissa ja papereilla lueteltuina ja järjestyksessä. Perheittäin ja syntymäajoittain. Mummo muistaa kyllä ilmankin niitä hyvin.

Mummo on äiti, mummo ja isomummo.
13 lapsen äiti.
118 lapsen mummo. Nuorin niistä on neljä kuukautta. Omistan siis aika liudan serkkuja pelkästään äidin puolelta.
64 lapsen isomummo. Ja luku on tälläkin viikolla kasvanut. I:n jälkeen on syntynyt yli 10 lastenlastenlasta (I on 1,5 vuotta!).
Nuorin on vain parin päivän ikäinen ja vanhin täyttänyt 10 vuotta.Toinen mummo on yrittäjämummo. Torimummo. Suomenkiertäjämummo. Reissumummo. Ihan eri kaliiperia kuin tuo toinen. "Meidän mummo on terästä, muut tulee perästä" runoiltiin joskus serkkutyttöjen kanssa synttärikorttiin. Läheisempi ja tutumpi mummo. Niinkuin koko suku.

Tämäkin mummo on äiti, mummo ja isomummo.
7 lapsen äiti.
36 lapsen mummo. Nuorin on reilun vuoden.
10 lapsen isomummo. Nuorin on alle vuoden. Pian syntyy yks lisää.

Aikamoinen suku. Ja aikamoiset mummot!

8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä.
  Mummut on mielettömiä ihanuuksia.
  Paljon heiltä oppimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä voisi jatkaa pidemmästikin.
   Luulin joskus mummujen olevan ikuisia, varsinkin tämän "teräsmummon". Viime vuosina kumpikin on vanhentunut silmissä. Toinen papan kuoleman jälkeen josta on jo 11 vuotta. Toinen lopetettuaan työt ja reissaamisen.

   Hienoja naisia.

   Poista
 2. Teräsmummo.
  Mites se meni se mummum volkkarilaulu?

  Jännä miten sitä kun kasvaa oppii arvostamaan erilailla.
  Hyväähän se mummo on tarkottanu aina.
  Mutta ei se aina siltä tuntunu, vai mitä? :P

  Ja se miten ne muuttuu iän myötä. Puheet on välillä aika levottomia.
  Tai ehkä me ollaan aikuisia kanssa. Tasavertasia jollain tavalla.

  Mummuille pitkää ikää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Volkkarilaulua en muista ainakaan nyt just.

   Ja joo ei tuntunu ;). Joo, se oiski ku se ois sillon meille pienenmpinä päästäny suustaan kaikki ne mitä nykysin voi heittää yhtäkkiä :P (kuulostaapa epäselvältä lauseelta. Nukkumaanmenoaika menny jo.)

   Poista
 3. Tuli tosta mummosta mieleen et mä en kyllä tiiä montako serkkua mulla on teräsmummon puolelta. Saatika sitten serkkujeni nimiä..ei mitään käsitystä V&I:n lasten pienimpien nimistä eikä sunkaan pikkusisarusten. Tiiän teiltä neljä vanhinta nimeltä. :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Laskin aivan itse eilen.." :) I:llä ja V:llä on 7. Ja muistan kyllä kaikkien serkkujen nimetki ja osan toiset nimetki. Teräsmummon puolelta suku on niin pieni että kyllähän tuon muistaa :). Mut en itekään ois ihan heti muistanu I:n ja V:n paria viimestä ku en oo niitä koskaan ollu hoitamassa.
   Äitin puolen suvusta en ees tunnistais serkkuja läheskään ehkä edes puolia. Saati tiiä nimiä tai oo ikinä ees nähny. Just sain mummulla käydessä kuulla että ketkä on menny naimisiin ja keille on syntyny lapsi ja ketkä alkanu seurustelemaan. Pidin niitä kaikkia melkeen vielä korkeintaan 13-vuotiaina ;).

   Poista
 4. Meillä äidin puolelta vielä pienempi suku. Sieltä on 7 serkkua joista nelijää en oo es nähny kahteenkymmeneen vuoteen. :)
  Ei sitä kato kannata tuntea koko sukuaan. :)

  VastaaPoista

Kommentit piristävät, kiitos! :)